![]() | Up a level |
Ortiz Lechuga, Eugenia Guadalupe y Rodríguez Zúñiga, Mauro y Arévalo Niño, Katiushka (2020) Efficiency Evaluation on the Influence of Washing Methods for Biodiesel Produced from High Free Fatty Acid Waste Vegetable Oils through Selected Quality Parameters. Energies, 13 (23). p. 6328. ISSN 1996-1073
Cantú Martínez, Pedro César (2020) El día mundial del medio ambiente: cuando la naturaleza se hizo escuchar. Ciencia UANL, 23 (104). pp. 58-65. ISSN 2007-1175
Velarde Padilla, María Fernanda y Hernández Altamirano, Juan Daniel (2020) Virus como arma contra las bacterias farmacorresistentes. Ciencia UANL, 23 (104). pp. 40-47. ISSN 2007-1175
Lin, Jun Hui y García Garza, María Elena y Lyu, Ming Xin y Wang, Jian Jun (2020) A new species of Notomastus (Annelida, Capitellidae) from southern China, with remarks on its morphology and distribution. ZooKeys, 946. pp. 1-16. ISSN 13132989
Jordán Hernández, María Concepción y Rodríguez Almaraz, Gabino Adrián (2020) Camarones carideos de Tamaulipas. Biología y Sociedad, 3 (6). pp. 48-56. ISSN En trámite
De Luna, Manuel y García Barrios, Roberto y Rivas Mercado, Eric Abdel y Lazcano Villarreal, David y Montoya Ferrer, Daniel (2020) Las serpientes venenosas del noreste de México I.Cantil de Taylor (Agkistrodon Taylori). Biología y Sociedad, 3 (6). pp. 5-15. ISSN En trámite
Sepúlveda de la Rosa, Yanet y Cruz Escalona, Víctor H. y González González, Lorem y Pérez Palafox, Xchel y Mejía Falla, Paola y Felipe Navia, Andrés (2020) Riqueza y abundancia de batoideos de la isla Espíritu Santo, Golfo de California. Biología y Sociedad, 3 (6). pp. 16-25. ISSN En trámite
Cantú Martínez, Pedro César (2020) Actitudes proambientales en jóvenes universitarios. Ciencia y Educación, 4 (2). pp. 67-74.
Romo Sáenz, César Iván y Medina Soltero, Martha Rocio y Delgado Gardea, Ma. Carmen E. y Zavala Diaz de la Serna, Francisco Javier y Tamez Guerra, Patricia y Contreras Palma, Mariana y González Horta, María del Carmen y Erosa de la Vega, Gilberto y Gomez Flores, Ricardo y Contreras Cordero, Juan Francisco y Infante Ramírez, María del Rocío (2020) Human Enteric Circulating Viruses and Co-infections Among Hospitalized Children with Severe Acute Gastroenteritis in Chihuahua, Mexico, During 2010 - 2011. Jundishapur Journal of Microbiology, 13 (2). pp. 1-9. ISSN 2008-3645
Sepúlveda de la Rosa, Yanet (2020) Adaptándose a un mundo cambiante: La importancia del comportamiento animal en estudios de conservación. Biología y Sociedad, 3 (1). pp. 53-61. ISSN En trámite
Cantú Martínez, Pedro César (2020) Alteridad de la educación para impulsar y valorar la sustentabilidad. Revista Digital de Investigación en Docencia Universitaria, 14 (1). pp. 1-12. ISSN 2223-2516
Olalla Kerstupp, Alina y González Martínez, Jorge Alexis y Yeverino Martínez, Carlos David y González Rojas, José Ignacio y Guzmán Velasco, Antonio y Ceyca, Juan Pablo y Ruiz Aymá, Gabriel (2020) Monitoreo de niveles de plomo en ciudad universitaria (UANL) utilizando aves como bioindicadores. Biología y Sociedad, 3 (1). pp. 44-51. ISSN En trámite
Gómez Ruiz, Emma Patricia (2020) Murciélagos polinizadores del noreste de México. Biología y Sociedad, 3 (1). pp. 35-43. ISSN En trámite
Maldonado Blanco, María Guadalupe y Pérez González, Orquídea y Sauceda Tovar, E. I. y Obregón Cárdenas, Adriana (2020) Aislamiento y evaluación de actinomicetos contra bacterias fitopatógenas y transmitidas por alimentos. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimento, 5. pp. 73-77.
García Davis, Sara y Leal López, Karla Ivette y Molina Torres, Carmen Amelia y Vera Cabrera, Lucio y Díaz Marrero, Ana R. y Fernández, José J. y Carranza Rosales, Pilar y Viveros Valdez, José Ezequiel (2020) Antimycobacterial Activity of Laurinterol and Aplysin from Laurencia johnstonii. Marine drugs, 18. pp. 1-9. ISSN 1660-3397
Quintanilla Licea, Ramiro y Vargas Villarreal, Javier y Verde Star, María Julia y Rivas Galindo, Verónica Mayela y Torres Hernández, Ángel David (2020) Antiprotozoal Activity Against Entamoeba histolytica of Flavonoids Isolated from Lippia graveolens Kunth. Molecules, 25 (11). pp. 1-13. ISSN 1420-3049
Durán Lugo, Reyna y Báez González, Juan Gabriel (2020) Análisis sensorial de vinos tintos para aplicación de maridaje en carnes rojas. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 780-785.
Placencia, Sofía y Castillo, Sandra y Torres Álvarez, Cynthia y Treviño, Mayra y Gallardo, Claudia y Báez González, Juan Gabriel (2020) Caracterización biológica de aceites esenciales de toronja y limón y sus fracciones concentradas. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 103-107.
Gamboa Delgado, Julián y Nieto López, Martha Guadalupe y Maldonado Muñiz, Maribel y Villarreal Cavazos, David Alonso y Tapia Salazar, Mireya y Cruz Suárez, Lucía Elizabeth (2020) Comparing the assimilation of dietary nitrogen supplied by animal-, plant- and microbial-derived ingredients in Pacific white shrimp Litopenaeus vannamei: A stable isotope study. Aquaculture reports, 17. p. 100294. ISSN 2352-5134
Foroughbakhch Pournavab, Rahim y Castillo Godina, Rocío Guadalupe y Benavides Mendoza, Adalberto y Villarreal Garza, Jorge Alberto (2020) Cuantificación de antioxidantes en plantas de tomate (Solanum lycopersicon L. Mill) enriquecida con selenio. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 124-128.
Arroyo García, A. L. y Medina Almaguer, P. M. y Reyes Olmos, K. R. y Rodríguez Pérez, H. B. y Castillo Hernández, Sandra Loruhama (2020) Desarrollo de medallones a base de vegetales descartados destinados a comunidades de bajos recursos. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 244-547.
Cantú de León, B. y Jiménez Leza, A. A. y Olivares Morales, A. M. y Pérez Puente, Dante Daniel (2020) Desarrollo de producto a partir de alimentos recibidos por el banco de alimentos Monterrey. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 548-552.
Ramírez Gladín, M. I. y Mata Ovalle, C. E. y Pérez Liceaga, F. y Amaya Guerra, Carlos Abel y Báez González, Juan Gabriel (2020) Desarrollo de un producto de panificación tipo bísquet a base de mermas vegetales. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 539-543.
Exena Cantú, J.C. y Lu Martínez, Analía Alejandra y Bautista Villarreal, Minerva y Báez González, Juan Gabriel y Gallardo Rivera, Claudia T. y García Alanís, Karla G. y Durán Lugo, Reyna (2020) Determinación de la capacidad emulsionante de proteína extraída de almendra de Prunus serotina var. capuli para su aprovechamiento y valorización en la industria alimentaria. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 753-757.
Rodríguez Arzave, J. A. y Florido Aguilar, A. L. y Hernández Torres, Mario Alberto (2020) Determinación de parámetros fisicoquímicos en jugos de frutas cítricas. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 233-238.
Hernández Torres, Mario Alberto y Calderón Fernández, R.A. y Rodríguez Arzave, J. A. (2020) Determinación de prolina en zumos de naranja comerciales como parámetro de genuinidad. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 211-216.
Treviño Garza, Mayra Zulema y Rodríguez Romero, B.A. y Vidales Contreras, Juan A. y Báez González, Juan Gabriel y Márquez Reyes, Julia Mariana (2020) Efecto de la concentración de dextrosa en la producción de películas de celulosa microbiana a partir de Kombucha de té verde. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 118-123.
Guajardo Barbosa, Claudio y Galán Wong, Luis Jesús y Beltrán Rocha, Julio César y Quintero Zapata, Isela y Gandarilla Pacheco, Fátima Lizeth y Pereyra Alférez, Benito y Santos, Myriam Elías y Luna Olvera, Hugo Alberto (2020) Effect of Ascophyllum nodosum extracts on the growth, yield and antioxidant capacity of Haematococcus pluvialis carotenoids. Revista de Biología Marina y Oceanografía, 55 (1). pp. 79-84. ISSN 0717-3326
López Calderón, Héctor Daniel y Avilés Arnaut, Hamlet y Galán Wong, Luis Jesús y Almaguer Cantú, Verónica y Laguna Camacho, J. R. y Calderón Ramón, C. y Escalante Martínez, J. E. y Arévalo Niño, Katiushka (2020) Electrospun Polyvinylpyrrolidone-Gelatin and Cellulose Acetate Bi-Layer Scaffold Loaded with Gentamicin as Possible Wound Dressing. Polymers, 12 (10). pp. 1-12. ISSN 2073-4360
Briones Arroyo, A. y Adame Rodríguez, Juan Manuel y Rodríguez Villarreal, Raúl Asael y Elizondo Zertuche, Mariana y Treviño Rangel, Rogelio de Jesús y Robledo Leal, Efrén Ricardo (2020) Estandarización del protocolo para elaborar tempeh con diversos granos (y su adaptación a la comida regional mexicana). Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 432-436.
Palomo de León, B. y Ibarra Salas, María de Jesús y Llaca Díaz, Jorge Martín y Sánchez Murillo, Mayra Elisa y Hernández Salazar, M. (2020) Estudio sobre índice glucémico, carga glucémica y respuesta a la saciedad en 3 tipos de miel de abeja (Apis mellifera) de origen mexicano. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 656-660.
Pérez Liceaga, F. y López Uriarte, Salvador y Sánchez García, Eduardo y García Alanís, Karla G. y Bautista Villarreal, Minerva y Castillo, S. (2020) Evaluación del rendimiento de encapsulación de microcápsulas de alginato utilizando extracto de betabel como matriz prebiótica. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 678-682.
Amaya Guerra, Carlos Abel y Leal Villalón, N. M. y Lozano Medellín, M. y Martínez García, K.M. y Rodríguez Cuevas, A. A. (2020) Evaluación sensorial de prototipo de bebida de lechuga (Lactuca Sativa) utilizando lechuga congelada y refrigerada. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 459-462.
Ramos Flores, A. y González Luna, Aldo Rodrigo y García González, S. y Báez González, Juan Gabriel y Bautista Villarreal, Minerva (2020) Evaluación tecno-funcional de la harina de Teff (Eragrostis tef (Zuccagni) Trotter). Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 590-593.
Rivera González, P. y Bautista Villarreal, Minerva y Robledo Leal, Efrén Ricardo y Briones Arroyo, A. y González Luna, Aldo Rodrigo (2020) Evaluación tecnofuncional de la harina de tempeh de soya. Investigación y Desarrollo en Ciencia y Tecnología de Alimentos, 5. pp. 594-597.
Mar Aguilar, Fermín y Arreola Triana, Alejandra y Mata Cardona, Daniela Alejandra y González Villasana, Vianey y Rodríguez Padilla, Cristina y Reséndez Pérez, Diana (2020) Evidence of transfer of miRNAs from the diet to the blood still inconclusive. PeerJ, 8. pp. 1-26. ISSN 2167-8359
Tovar Hernández, María Ana y Ten Hove, Harry A. y Vinn, Olev y Zatoń, Michał y De León González, Jesús Ángel y García Garza, María Elena (2020) Fan worms (Annelida: Sabellidae) from Indonesia collected by the snellius II expedition (1984) with descriptions of three new species and tube microstructure. PeerJ. pp. 1-72. ISSN 2167-8359
Molina Guerra, Víctor Manuel y Soto Mata, Brianda Elizabeth y Alanís Rodríguez, Eduardo y Jurado, Enrique y Cuéllar Rodríguez, Luis Gerardo y Pando Moreno, Marisela y Alcalá Rojas, Alejandro G. (2020) Germination of Amoreuxia wrightii species at risk of extinction in Northeastern Mexico. Brazilian journal of biology. pp. 1-2. ISSN 1519-6984
Santana Krimskaya, Silvia Elena y Franco Molina, Moisés Armides y Zárate Triviño, Diana Ginette y Prado García, Heriberto y Zapata Benavides, Pablo y Torres del Muro, Felipe y Rodríguez Padilla, Cristina (2020) IMMUNEPOTENT CRP plus doxorubicin/cyclophosphamide chemotherapy remodel the tumor microenvironment in an air pouch triple-negative breast cancer murine model. Biomedicine & Pharmacotherapy, 126. p. 110062. ISSN 07533322
Torres Álvarez, Cynthia y Castillo, Sandra y Sánchez García, Eduardo y Aguilera González, Carlos Javier y Galindo Rodríguez, Sergio Arturo y Gabaldón Hernández, José A. y Báez González, Juan Gabriel (2020) Inclusion Complexes of Concentrated Orange Oils and β-Cyclodextrin: Physicochemical and Biological Characterizations. Molecules, 25 (21). pp. 1-17. ISSN 1420-3049
Villanueva Segura, Karina y Ponce García, Gustavo y López Monroy, Beatriz y Mora Jasso, Esteban de Jesús y Perales, Lucia y González Santillán, Francisco Javier y Ontiveros Zapata, Kevin Aarón y Dávila Barboza, Jesús Antonio y Flores, Adriana E. (2020) Multiplex PCR for simultaneous genotyping of kdr mutations V410L, V1016I and F1534C in Aedes aegypti (L.). Parasites & Vectors, 13 (1). pp. 1-8. ISSN 1756-3305
Valderrama Iracheta, Lucero y Hernández Trejo, Karla Eugenia y Rosales Solis, Gloria María (2020) Natal teeth associated with Riga-Fede disease (Sublingual traumatic disease/traumatic lingual ulceration): A case report and review of literature. Clin Microbiol Infect Dis, 5. pp. 1-2. ISSN 2398-8096
Cantú Martínez, Pedro César (2020) Preocupación y deterioro de la calidad ambiental. Apreciación de los estudiantes universitarios. Ambiente y desarrollo, 24 (46). ISSN 0121-7607
Treviño Garza, Mayra Zulema y Guerrero Medina, Ana S. y González Sánchez, Ricardo y García Gómez, Celestino y Guzmán Velasco, Antonio y Báez González, Juan Gabriel y Márquez Reyes, Julia Mariana (2020) Production of Microbial Cellulose Films from Green Tea (Camellia Sinensis) Kombucha with Various Carbon Sources. Coatings, 10. pp. 1-14. ISSN 2079-6412